תכנית עסקית

תכנית עסקית

תכנית עסקית היא מסמך ניהולי המספק תמונה עתידית כוללת של העסק או המיזם מכל הבחינות – מבחינה שיווקית, טכנולוגית, תפעולית, פיננסית . הסיבה העיקרית להכנת תכנית עסקית היא ניתוח שיטתי ומסודר של העסק, לשם גיוס הון ושיתוף פעולה, בדיקת כדאיות מעמיקה ותכנון  אסטרטגיה עסקית לעסק.

 

הרכב התוכנית העסקית

התוכנית העסקית כוללת, על פי רוב, את המרכיבים הבאים:

  • תקציר מנהלים (Executive Summary) – היזמים מסבירים כיצד עשוי המיזם להרוויח כסף עבור המשקיע הפוטנציאלי, תקציר מנהלים צריך להכיל את העובדות והערכות אשר ישכנעו את המשקיע הפוטנציאלי שהרעיון שלך מעניין ושכדאי לו להמשיך לקרוא את התוכנית בשלמותה.
  • תיאור העסק- פרק זה מטרתו להסביר מהו העסק, כיצד היזמים מתכוונים לנהל אותו, ומדוע לדעתם העסק יצליח.
  • המוצר או השירות – איזה מוצר/שירות מייצר, או עתיד לייצר, העסק, מי עשוי לרצות לקנות אותו ולמה, על איזה צורך נותן מענה המוצר/השירות…
  • השוק ומערכת השיווק–  כיצד מתכוון העסק לפעול בשוק אליו הוא פונה ובאיזה שוק פועל, או עתיד לפעול, העסק ומהם העסקים, המוצרים והלקוחות הפעילים בו.
  • המתחרים – מי מייצרים מוצרים דומים או פונים ללקוחות אליהם פונה העסק, מה המחירים שהמתחרים מוכרים, מה פלח השוק שהם מחזקים, האם יש לידר בשוק..
  • טכנולוגיה– מהן הדיסציפלינות הטכנולוגיות הדרושות לפיתוח המוצר, מה פערי הידע שיש לסגור במהלך הפיתוח של המוצר, האם המוצר מבוסס על טכנולוגיות מוכחות, מהם הסיכונים הטכנולוגיים וכיצד ניתן להקטינם…
  • צוות הניהול– מהם המנהלים ומה ניסיונם ,רקע זה משמעותי בהחלטת משקיע להשקיע בעסק או במיזם.
  • כוח אדם– עסקים קמים ונופלים על איכות כוח אדם . צריך להגדיר את צרכיך הנוכחיים בכוח אדם בעתיד הקרוב ובעוד חמש שנים, לאלו כישורים אתה זקוק בעסק, מה זמינות העובדים בענף, אלו הטבות ושכר אתה מתכוון לשלם ועוד…
  • הייצור– במידה ואתה עסק יצרני עליך לכלול בתוכנית פרק העוסק בתוכנית הייצור שלך, משלב רכישת חומרי הגלם ועד שלב המוצר המוגמר .
  • נכסים – מהם הנכסים העומדים כיום לרשות העסק, ובכלל זה  מוניטין ,פטנטים …
  • יעוד ההשקעה– פרק זה כולל תשובה לשאלה כיצד תנצל את השקעה ,השלמת פיתוח , שיווק והפצה, השקה של מוצר חדש, רכישת נכסים …
  • תחזית פיננסית – כמה כסף מתעתד העסק להכניס וכמה להוציא, כדי לממש את חזונו העסקי, נהוג להציג דוחות לחמש שנים הכוללים: רווח והפסד, מאזנים, תזרים מזומנים …

תהליך התכנית העסקית

התכנית העסקית מתמקדת במוצר או השירות המוצעים, פוטנציאל השוק שלו והתחזיות הפיננסיות. במיוחד במיזמים חדשים ובחברות הזנק, ידוע כי תכנית עסקית שמשאירה רושם חובבני עשויה להקטין את הסיכוי של המיזם לגייס כסף ממשקיעים פרטיים (אנג'לים )או מקרנות הון סיכון (VC) ולהתפתח.

בשל הדיסציפלינות הרבות הנדרשות לצורך הכנת תכנית עסקית טובה (שיווק, פיננסים, אסטרטגיה, ניתוח שוק, מוצר, וכו') ובשל ריבוי המודלים הפיננסים והתחזיות הנלוות אל התכנית העסקית, היא נערכת על פי רוב בעזרת  כלכלנים מנוסים שזהו תחום התמחותם. 

 

CFO4U תעזור לך לבנות תכנית עסקית טובה ולגזור ממנה את הצורך האמיתי במימון, מה שחשוב לזכור שככל שמספר גיוסי ההון קטנים יותר פוטנציאל החברה והשווי שלה גבוה יותר, כך שחשיבה מוקדמת וראלית לגבי גובה הגיוס תעזור לך לתת ערך לחברה.

דוגמאות לדוחות הפיננסים:

 

 

Ariel Shuper

"

מענה מהיר ומקצועי לכל בקשה ועזרה בכל תהליך.
Eran Sigal

"

דודי מקצועי מאד, אדיב, תמיד זמין לשאלות. ממליץ בחום!
Ron Barad

"

דוד דנה מקצוען.נותן את הכל עבור הלקוחות.אתה מרגיש בידיים טובות כשאתה עם דוד
Alon Harel

"

שירותי ראיית חשבון והנה"ח מקצועיים ואמינים עם שירות מצויין ומענה מהיר לכל שאלה ועניין. הכי טובים שיש!
Aviram Kadosh

"

דוד רואה החשבון שלי כבר שנים וליווה אותי במספר עסקים וחברות שונות ביניהן סטארט אפ שבו ליווה אותנו דוד בין היתר בגיוס ההון והכנת דוחות למשקיעים, ייצוג מול רשויות וליווי בניתוח הפיננסי של החברה. מה שחשוב להדגיש זה שמעבר למקצועיות והנסיון רב השנים של דוד, מדובר באיש מקצוע ישר ואמין שעובד מהלב ותמיד יעניק לך יחס אישי ועזרה אמיתית בכל סיטואציה שתבקש להיעזר בו. ממליץ בחום!
דילוג לתוכן